Programmeren met de micro:bit Workshop

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De micro:bit is een klein programmeerkastje met heel veel mogelijkheden. In combinatie met bijvoorbeeld Scratch kun je er lampjes mee laten branden of buzzers mee laten zoemen. Maak kennis met dit bijzondere computertje.

Heb je weleens gehoord van Scratch? Dat is een gratis programma waarmee je op een heel eenvoudige manier van alles kunt programmeren. Het programma werkt met opdracht- en tekstblokjes. Door die achter elkaar te plakken en er een micro:bit aan te koppelen kun je van alles doen op programmeergebied. Met duidelijke handleidingen kun je zelf aan de slag, eventueel met een beetje hulp.

Reinhart Voulon voor Bibliotheek Deventer
Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 14:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Stromarkt 18 7411 PK, Deventer Nederland

Contact