Proefdierendilemmaspel Spel

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Dit spel zet jou voor verschillende dilemma's rondom dierproeven en het testen van medicijnen. Wat kies jij?

Wetenschappers kunnen niet zomaar dierproeven doen. Dat mag alleen als ze heel belangrijk zijn voor mensen, dieren of de wetenschap, en als er geen andere manieren zijn. In dit spel krijg je de vraag om keuzes te maken over proefdieren en medicijnen. Je kunt steeds kiezen uit een reageerbuis, een computer en een aantal dieren, zoals een vis, een rat, een konijn, een hond, een aap of een muis. Zo leer je meer over de keuzes die wetenschappers moeten maken als ze iets willen onderzoeken.

Monique Janssens voor Universiteit Utrecht

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 11:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Victor J. Koningsbergergebouw Budapestlaan 4a-b 3584 CD, Utrecht Nederland

Contact