Prinsjesfestival: Pimp de Troonrede Schrijfwedstrijd

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Op Prinsjesdag leest koning Willem-Alexander de troonrede voor, met daarin de regeringsplannen voor het komende jaar. Maar wat moet er volgens jou gebeuren? Doe mee aan deze schrijfwedstrijd en laat weten wat jij aan Nederland wil veranderen.

Pimp de Troonrede verzamelt de beste plannen voor Nederland in de aanloop naar Prinsjesdag. De winnaar krijgt de kans erover in gesprek te gaan met verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer.

Laat weten welk plan jij graag wilt invoeren in Nederland. Dit mag een abstract idee zijn, maar ook een concrete maatregel: alles waarvan jij denkt dat het Nederland beter maakt. Een deskundige jury zal de troonredes beoordelen op originaliteit, overtuigingskracht en uitvoerbaarheid.

Kijk voor meer informatie en de deadline op de website.

Prinsjesfestival

De schrijfwedstrijd is onderdeel van het Prinsjesfestival, dat jaarlijks het feest van de democratie organiseert. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor Prinsjesdag en de betekenis ervan. Daarom zorgt het festival in de week voor Prinsjesdag voor een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers, dus wacht niet te lang.

Datum

maandag 18 september 2017 van 18:30 tot 20:00

Prijs

Gratis

Locatie

ProDemos bezoekerscentrum Hofweg 1 2511 AA, Den Haag Nederland

Contact

+31 (0)70 757 02 00

Organisatie