Porseleinfabriek boven water Lezing door Ernst Kasteleijn

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In 2000 ontdekten archeologen de fundamenten van de Loosdrechtse porseleinfabriek. Ernst Kasteleijn vertelt wat er precies gevonden is en wat deze vondsten vertellen over de geboorteplaats van het Hollandse porselein.

Ovendelen, gemetselde resten en veel productiemateriaal van de 18e eeuwse porseleinfabriek kwamen bij de opgravingen tevoorschijn. Zij vormen een rijke bron aan gegevens over de 216 jaar verborgen gebleven geboorteplek van het exclusieve Hollandse porselein, dat eertijds kamer en tafel sierde van de welgestelden.

Helaas is het eigen archief van de fyne porcelain fabriecq van de oude Loosdrecht nog steeds niet gevonden, maar met deze archeologische vondsten krijgen archeologen meer inzicht in het productieproces en kunnen zij de productielijn aanvullend beschrijven.

Over de spreker

Ernst Kasteleijn was ten tijde van de opgraving de projectleider en één van de amateurarcheologen ter plaatse en is nu bestuurslid van de Stichting Loosdrechts Porselein (SLOP). SLOP is opgericht naar aanleiding van deze opgraving en houdt zich bezig met de conservering, expositie en verdere studie van de gevonden objecten welke ook deels te zien zijn tijdens de tentoonstelling in Hofland.

Prijs

Deze lezing is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor Geologisch Museum Hofland.

Datum

zondag 17 september 2017 van 14:00 tot 15:00

Prijs

€ 6,00

Locatie

Hilversumseweg 51 1251 EW, Laren (NH) Nederland

Contact

+31 (0)35 538 25 20