Polarisatie: God, wij en zij Debat

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens het Nationaal Religiedebat 2019 staat dit jaar polarisatie centraal. Is polarisering noodzakelijk, of het grote gevaar? Denker des Vaderlands Daan Roovers en Theoloog des Vaderlands Stefan Paas nemen je mee in dit debat.

In zijn nieuwjaarstoespraak noemde burgemeester Aboutaleb polarisatie één van de grootste bedreigingen voor de samenleving. Polarisatie treedt vooral op bij onderwerpen migratie en religie. Noem het woord ‘buitenlanders’ op een verjaardag en de feeststemming is voorbij. Heftige gesprekken ontstaan tussen ‘migrantenknuffelaars’ en zij die het liefst een hek om Europa zetten. En de factor religie doet de gemoederen alleen maar meer oplaaien. Moslims zouden ‘onze’ westerse christelijk/humanistische cultuur onder druk zetten en christenen op hun beurt zorgen voor polarisatie met scherpe standpunten rondom homoseksualiteit en abortus.

Maar is polariseren niet noodzakelijk om dat wat er leeft in de samenleving naar boven te krijgen via het publieke debat? Zou zonder Denk en Forum voor Democratie de maatschappelijke onvrede tot een (gewelddadige) uitbarsting kunnen leiden? Of leidt polarisatie alleen tot uitvergroting van verschillen en komt het grote grijze midden daardoor te weinig aan het woord?

Het Nationaal Religiedebat is een samenwerking van ForumC, dagblad Trouw en debatcentrum Arminius.

Sprekers

Daan Roovers is Denkers des Vaderlands en voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine.

Stefan Paas is Theoloog des Vaderlands en hoogleraar missiologie en interculturele theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar missiologie aan de Theologische Universiteit Kampen.

Prijs

Regulier € 12,50
Stadpas € 10,-
Studenten € 10,-

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

dinsdag 26 november 2019 vanaf 20:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Debatcentrum Arminius Museumpark 3 3015CB, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)33 464 77 70

Organisatie