Pokémon Evolutie Spel Spel voor kinderen vanaf 7 jaar

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens dit spel maken kinderen vanaf zeven jaar kennis met evolutie. Door gebruik te maken van Pokémon, worden kinderen spelenderwijs een expert in het bouwen van de afstammingsgeschiedenis (fylogenie) van Pokémon.

De evolutietheorie van Darwin leert ons dat diersoorten (over een periode van vele duizenden jaren) veranderen in andere diersoorten. Een proces dat ook vandaag de dag nog steeds plaats vindt. Tijdens dit spel leer je aan de hand van Pokémon over het proces van evolutie. Welke Pokémonsoorten lijken het meest op elkaar en zijn daardoor misschien wel in het verre verleden familie van elkaar geweest? En welke eigenschappen van Pokémon zijn belangrijk geweest in de evolutie?

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

FNWI Amsterdam Science Park Science Park 904 1098XH, Amsterdam Nederland