Poetinisme, een Russisch fenomeen Driedelige cursus door Katlijn Malfliet

Voor jongeren en volwassenen
In deze lezing vertelt Professor Katlijn Malfliet over het concept 'Poetinisme'. Is er sprake van een specifiek Russische stijl van politiek voeren die verbonden is aan de persoonlijkheid van de Russische president?

Vladimir Vladimirovitsj Poetin, vandaag een van de machtigste politieke leiders ter wereld, kwam in 2000 aan de macht in de Russische Federatie. In de afgelopen achttien jaar stelde Poetin orde op zaken in zijn land en maakte hij er een prioriteit van om de grootmachtstatus van Rusland te vernieuwen. Wat is de plaats van Europa in Poetins politiek beleid? Hoe staat de Russische president tegenover de Amerikaans-Europese economische, veiligheids- en defensiebelangen? Katlijn Malfliet gaat tijdens deze lezing dieper in op de voorgaande vragen.

Over spreker

Professor Katlijn Malfliet studeerde Rechten, Filosofie en Oost-Europakunde aan de KU Leuven, de UGent, de VUB en de Academie voor Wetenschappen in Moskou. Zij doceert aan de KU Leuven over Russische politiek. Ze schreef onder andere de boeken ‘Democratie en vrije markt in Midden- en Oost-Europa’ en ‘De Russische Rokade’. In de herfst van 2018 verscheen ‘Poetinisme. Een Russisch fenomeen’.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht via e-mail of telefoon +32 (0)16 31 06 70

Datum

dinsdag 4 februari 2020 van 14:00 tot 16:30

Prijs

€ 54,00

Locatie

C-mine 10, bus 2 3600, Genk België

Contact

+32 (0)16 31 06 70