Plantenziektes de baas blijven Nachtcollege door John van Ruiten

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ons voedsel is onmisbaar voor ons overleven. Daarom verbouwen we op grote schaal, maar monoculturen en de mondiale handel zijn ideaal voor steeds nieuwe en ook lastiger te beheersen plantenziekten. Kunnen we de plantenziekten nog wel de baas?

Onlangs stond het in het nieuws: de wereldwijde bananenteelt had de griep. Grootschalige en intensieve teeltprojecten lijken machtig en sterk, maar ze worden ook steeds kwetsbaarder. Ziekten, schimmels en ook regulering en wetgeving veroorzaken hoofdbrekens voor professionele telers en hobbytuinders, maar misschien nog wel meer voor de natuur, bos en landschap.

Over de spreker

John van Ruiten is directeur bij Naktuinbouw, de kwaliteitsdienst die wereldwijd teeltmateriaal inspecteert, toetst en certificeert. Ruiten laat zien hoe hij met 400 medewerkers dagelijks werkt aan de kwaliteitscontrole van de (wereldwijde) tuinbouwsector. Hoe ze ziektes tijdig detecteren, en hoe zij met behulp van – of juist tegengewerkt door – wetgeving en grenscontroles deze ziekten beheersbaar proberen te maken. Voor veilig voedsel.

Nachtcolleges 2019

De Hortus Nachtcollegereeks 2019 heeft als thema ‘Overleven met planten, een blik op de toekomst’.

Prijs

Regulier € 12,50
Studenten € 10,-

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

donderdag 12 december 2019 van 20:00 tot 22:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Plantage Middenlaan 2a 1018 DD, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 625 90 21