Plantendiversiteit en de mens Nachtcollege door Karima Benali en Ronja Knippers

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In dit nachtcollege leer je meer over biodiversiteit in de plantenwereld. Staat de plantendiversiteit op het spel door toedoen van de mens? En hoe erg is dat?

De diversiteit van het plantenleven is van groter belang voor ons mensen dan vaak gedacht wordt. Hoe kan de mens zich hiervan bewust blijven als de verstedelijking en daarmee de afstand tot natuur alleen maar groter wordt? De afgelopen twee eeuwen is de verstedelijking wereldwijd enorm toegenomen. In 1800 woonde slechts 2% van de wereldbevolking in stedelijk gebied. Inmiddels identificeert meer dan de helft van de mensheid zich als stadsbewoner. In 2050 zullen zelfs 7 miljard mensen in de stad wonen, is de voorspelling.

De trek naar de steden is tegelijkertijd een trek úit de natuur. Bij de boodschap over de klimaatscrisis en het effect hiervan op de biodiversiteit, worden vaak de bedreigde diersoorten ten tonele gevoerd. Echter, de bedreiging op het plantenrijk is veel groter en heeft bovendien een veel grotere impact op ons mensen.

Hortus Botanicus Amsterdam, Hortus Botanicus Amsterdam

Over de sprekers

Karima Benali, van de plantenbeweging ‘How are you growing?’, en masterstudent Ronja Knippers (environmental biology) schetsen de cultuurhistorische achtergrond van de verstedelijking. Ze beschrijven het effect daarvan op de afnemende flora diversiteit en op onze planten(kennis).

Nachtcolleges 2019

De Hortus Nachtcollegereeks 2019 heeft als thema ‘Overleven met planten, een blik op de toekomst’.

Prijs

Regulier € 12,50
Studenten € 10,-

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

donderdag 21 november 2019 van 20:00 tot 22:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Plantage Middenlaan 2a 1018 DD, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 625 90 21