Peperdure pillen Filmvertoning met debat

Voor volwassenen
Tijdens deze filmvertoning zie je de documentaire 'Peperdure pillen' van VPRO Tegenlicht. Met inleiding vooraf en discussie achteraf, geleid door Anne Delespaul.

Geneesmiddelenproducent Novartis doet gouden zaken, mede door succes van de “Pia-prik” kopt de VRT. Analisten voorspellen dat het medicijn in 2022 zo’n twee miljard dollar zal opbrengen. De productiekosten zijn geheim en alle pogingen van academische ziekenhuizen en apothekers om medicijnen goedkoper te maken worden met succes tegengehouden door de industrie. ‘VPRO Tegenlicht’ volgt vijf professionals die dit niet meer accepteren en vanuit hun persoonlijke betrokkenheid in actie komen en met nieuwe modellen experimenteren. Deze gedreven pioniers willen medicijnen voor iedereen beschikbaar en betaalbaar maken en laten zien dat dit kan. Welke alternatieven zijn er mogelijk?

Voor de documentaire geeft Anne Delespaul, woordvoerder van Geneeskunde voor het Volk een inleiding. Naar afloop is er ruimte voor een kritisch gesprek en debat, ook onder leiding van Delespaul.

Aanmelden

Aanmelden is gewenst, via e-mail

Datum

woensdag 25 maart 2020 vanaf 20:00

Prijs

Gratis

Locatie

Elcker-Ik Breughelstraat 31 - 33 2018, Antwerpen Nederland

Contact

+32 (0)2 502 38 80

Organisatie