Overstromen of voorkomen? Open dag WetropolisRD

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat kun je aanpassen om bij extremer weer toch tot goed waterbeheer te komen? Hoe stroomt water door je leefomgeving en wat bepaalt of het ergens droog, nat, warm of koel is? Ervaar het zelf met schaalmodellen die je kunt bouwen en testen.

Tijdens deze open dag ben jij zelf de baas over het water en mag je de modellen van WetropolisRD zelf testen. Laat in een augmented reality sandbox water virtueel door een 3D landschap stromen, maak met LEGO modellen van steden en test het in een waterbak of maak stedenbouwkundige planningen waarbij je ingrepen kunt doen en direct zien wat dit voor effect heeft op de stroom van het water en het klimaat.

Over WetropolisRD

Het WetropolisRD consortium onderzoekt en ontwikkelt manieren om water (regen, oppervlaktewater, grondwater) te modelleren. De modellen zijn belangrijk omdat ze de mensen in staat stellen over mogelijke ontwikkelingen na te denken, over alternatieven te redeneren en investeringen en maatregelen tegen elkaar af te wegen.

WetropolisRD kijkt naar nieuwe manieren van modelleren. Zowel fysieke 3D modellen, augmented reality modellen en virtuele modellen komen aan bod. Steeds is van belang dat de modellen aanspreken voor alle doelgroepen betrokken bij besluitvorming.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 11:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Saxion Stadscampus M.H. Tromplaan 28 7513AB, Enschede Nederland

Contact

+31 (0)53 433 72 43