Over helden en F*ck It-Retreat Literaire talkshow

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Barts BoekenClub opent het nieuwe jaar en gaat in gesprek met Jan Brokken en Martine de Jong over hun nieuwste boeken.

Schrijver en journalist Jan Brokken is te gast naar aanleiding van zijn nieuwe boek De rechtvaardigen. Hierin vertelt hij het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal Jan Zwartendijk. Als Nederlandse consul in Litouwen bedacht hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een ingenieus plan om gevluchte Poolse joden te redden uit de handen van de nazi’s. Door middel van een uitreisvisum naar Curaçao wisten duizenden de oorlog te overleven.

Barts BoekenClub

Martine de Jong vertelt over haar nieuwe roman De aanloopman. Het verhaal gaat over Johanna. Als vijftiger woont zij moederziel alleen op het Groningse platteland. Totdat opeens de onbekende Kasper aanklopt. Hem binnenlaten heeft vérstrekkende gevolgen. De aanloopman is een magisch-realistische roman en gaat over het oplossingsvermogen van mensen die in complexe en problematische situaties terechtkomen. En dat allemaal in een omgeving vol mysterieuze insecten, waarbij een duistere rol is weggelegd voor de aardgasbel.

Er is live muziek door de BBC Huisband EN VRAC en de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers.

Prijs

Regulier € 12,50
CJP € 10,-
Studenten
Op vertoon van een geldige studentenkaart
€ 8,50
65+ € 10,-

Tickets

Kaarten voor deze literaire talkshow zijn te koop via de website.

Datum

woensdag 30 januari 2019 van 20:30 tot 22:45

Prijs

€ 12,50

Locatie

Betty Asfalt Complex Nieuwezijds Voorburgwal 282 1012 RT , Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 46 95