Over dwaalgasten Lezing door Kester Freriks

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Vogel- en natuurschrijver Kester Freriks geeft een lezing over de rijkdom van de Nederlandse vogelbevolking. Met de schilderijen van Aert Schouman als inspiratiebron neemt hij je mee op een vogelreis van de zeventiende eeuw tot heden.

Vogels die op de schilderijen van Schouman nog als zeldzame soorten staan afgebeeld, komen nu in Nederland veel vaker voor, zoals de felgekleurde halsbandparkiet, nijlgans en de kraanvogel. De vogelwereld is continu in verandering. Tijdens de trektijd dwalen vogels uit Amerika, Azië, Afrika en Rusland naar Nederland af. Hier heten de zwervende vogels dan ‘dwaalgasten’. Daarover gaat de lezing van Kester Freriks, die aansluit op de tijdelijke tentoonstelling Een Koninklijk paradijs.

Photo detail
Aert Schouman via Dordrechts Museum

Over de spreker

Kester Freriks is schrijver van romans, essays, natuur- en vogelboeken. Hij verwierf bekendheid met Verborgen wildernis. Over ruige natuur en kaarten in Nederland dat een loflied is op de wilde natuur van Nederland. Hij is verbonden aan de cultuur- en boekenredactie van NRC Handelsblad.

Prijs

Deze lezing kost € 5,- in combinatie met een geldig entreebewijs voor het Dordrechts Museum.

Tickets

Kaarten voor deze activiteit zijn te koop via de website.

Datum

zondag 25 juni 2017 vanaf 14:30

Prijs

€ 17,00

Locatie

Dordrechts Museum Museumstraat 40 3311 XP, Dordrecht Nederland

Contact

+31 (0)78 770 87 08