Over de moed angstig te zijn Lezing door Damiaan Denys

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Damiaan Denys legt in deze lezing bloot wat de mens tegenwoordig bepaalt: angst. Dit doet hij op een unieke en verrassende wijze door wetenschap en verbeelding te combineren.

Het valt vaak niet op, maar als iets eenmaal in woorden is beschreven, openbaart zich een realiteit. Nu zingt het woord angstcultuur rond. Angst is het dwingende perspectief geworden waarmee mensen elke dag opnieuw de wereld benaderen, haar ontvangen en begrijpen. Angst is altijd geweest en zal waarschijnlijk eeuwig blijven.

Toch is de hedendaagse angst anders. Want het is niet de angst die deze tijd kenmerkt, maar het onvermogen van de mens zich tot angst te verhouden. Mensen zijn te bang geworden om angst in de ogen te kijken. Het vergt moed om angstig te zijn. Om angst te tonen wanneer mensen komen kijken. Om angstig te zijn voor de blik van de ander. Tijdens deze lezing vertelt Damiaan Denys alles over angst en wat daarbij komt kijken.

Over de spreker

Damiaan Denys is als hoogleraar, psychiater en neurowetenschapper verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum en het Nederlands Herseninstituut van de KNAW. Als wetenschapper is hij een autoriteit op het gebied van angst, controle en dwangstoornis. Hij belicht zijn onderzoeksvraag vanuit de filosofie, psychiatrie en neurowetenschappen. Hij werkt onder andere met diepe hersenstimulatie bij de behandeling van psychiatrische aandoeningen.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via e-mail.

Datum

maandag 20 november 2017 van 19:30 tot 21:00

Prijs

Gratis

Locatie

Openbare Bibliotheek Amsterdam, Theaterzaal, zevende etage Oosterdokskade 143 1011DL, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 551 07 46