Orion in detail Sterrenkijkdagen

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ga naar Urania en werp een blik in het heelal op onder andere de planeet Jupiter, de maan, de Andromeda- en Orionnevel.

Eén van de opvallendste sterrenbeelden aan de winterhemel is zonder twijfel Orion, ‘de jager’. In het midden van het sterrenbeeld zie je drie sterren op een rij, de zogenaamde ‘gordel van Orion’. Daaronder zie je een zwak vlekje: de Orionnevel. Met een telescoop kun je deze meer in detail bekijken.

De maan staat in haar eerste kwartier en is goed zichtbaar. Kijkend door een telescoop heb je een adembenemend uitzicht op de kraters en zeeën van gestolde lava. In de observatietoren staat de grote 40 cm telescoop ter beschikking van het publiek. Ook op de parkeerplaats zullen verschillende sterrenkijkers staan.

In het auditorium van de sterrenwacht geven de medewerkers uitleg bij hetgeen er buiten te zien is. Ook de Astroshop is open, je vindt er vast een mooi souvenir, een interessant boek of een leuk astronomisch gadget.

Ben je dorstig van al het fraais dat je te zien kreeg? Of misschien een beetje verkleumd als het frisjes is? Geen nood: in de Astrobar is het gezellig warm en de drankjes staan koud (of warm, wat je wilt). Ook zijn er diverse snacks verkrijgbaar.

Planetariumvoorstellingen

Tijdens de Sterrenkijkdagen zijn er speciale planetariumvoorstellingen te zien in het Urania Zeiss-planetarium. Vanaf 19:30 uur start iedere 45 minuten een nieuwe voorstelling.
Entreeprijs: € 5,-

Sterrenkijkdagen Vlaanderen

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2018 kun je op meer dan 25 plaatsen in Vlaanderen ‘s avonds kijken naar de maan, de planeet Jupiter met zijn manen en naar de sterren. Sterrenwachten en amateur-astronomen zetten die dagen op de verschillende waarnemingsplaatsen hun telescopen buiten, waardoor je die avond de maan en Jupiter van dichtbij kunt bewonderen.

Datum

zaterdag 24 februari 2018 van 19:00 tot 23:00
vrijdag 23 februari 2018 van 19:00 tot 23:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Jozef Mattheessensstraat 60 2540, Hove België

Contact

+32 (0)3 455 24 93