Ordening Educatief programma voor onderbouw VO

Educatief programma waarin de leerlingen inzicht krijgen in de ordening van de natuur en over biodiversiteit, evolutie en biotechnologie.

Dit is een educatief programma voor het voortgezet onderwijs. Bekijk de overzichtspagina van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

De biodiversiteit op aarde is groot. Goed begrijpen wat organismen verbindt en onderscheidt helpt bij het nadenken over de plaats en betekenis van soorten in de natuur en de relatie met de mens. Aan de hand van de vier rijken (dieren, planten, schimmels en bacteriën) worden de leerlingen meegenomen door de zalen van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. De opdrachten, vragen en een spel dragen bij aan het besef van de enorme rijkdom aan verschijningsvormen. Dit besef is belangrijk om inzicht te krijgen in onderwerpen als biodiversiteit, evolutie en biotechnologie.

In deze museumles gaan de leerlingen geheel zelfstandig aan de slag met het opdrachtenblad, er is geen introductie van een educatief medewerker.

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Leerdoelen

Deze les sluit aan bij kerndoelen 27, 29, en 31 behorend bij het Besluit kerndoelen onderbouw VO, waarin de leerlingen inzicht krijgen in de enorme diversiteit aan soorten op aarde en hoe deze worden ingedeeld.

Prijs

Per leerling €4,-
Begeleiders Gratis

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Inschrijven

Dit programma is geschikt voor maximaal 30 leerlingen uit het derde jaar van de HAVO en het VWO. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website.

Datum

vanaf vrijdag 22 juli 2016 van 11:00 tot 17:00

Prijs

€ 4,00

Locatie

Westzeedijk 345 3015 AA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 436 42 22