Optimaal herstellen met R4Heal Open dag en spel

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wist jij dat virtual reality patiënten helpt om sneller en beter te herstellen? Patiënten hebben minder pijn en stress, en slapen en bewegen beter. Zo kunnen zij eerder en vitaler naar huis. Ontdek zelf hoe deze slimme patiëntomgeving werkt.

R4Heal is het eerste wereldwijde initiatief dat de patiënt in het ziekenhuis een slimme, helende omgeving biedt. Met beelden, games, geluiden en geuren wordt de zorg na een operatie op maat geleverd naar persoonlijke eigenschappen en wensen. Probeer de virtual reality bril uit, win de game en kom meer te weten over R4heal met een bezoek aan de stand.

Over R4Heal

Onze samenleving wordt steeds ouder en de zorgbehoefte wordt steeds groter. De oudere patiënt vraagt om goede zorg. Zo blijkt bijvoorbeeld dat na een grote operatie 50% van de oudere patiënten complicaties krijgt, bijvoorbeeld een infectie, een delier of trombose. Sinds kort weten we dat de omgeving van een patiënt, het zogenoemde ‘healing environment’, een grote rol speelt bij de gezondheid en het herstel van een patiënt. Nieuwe technieken en inzichten bieden hierbij veel mogelijkheden om het welzijn van de patiënt te verbeteren.

R4Heal is een vier-jarige samenwerking tussen de vijf MKB-bedrijven, Relitech, Big4data, Yellow Riders, Centre4Moods en Arbol AI, en het Radboud universitair medisch centrum. Met behulp van een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ontwikkelen zij in vier jaar tijd een interactieve patiëntomgeving op maat.

Gezondheidswetenschapper voor een dag

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de open dag van het Radboud UMC. Kruip in de huid van een gezondheidswetenschapper en ontdek hoe spannend de wereld van de gezondheidswetenschappen is. Zie, voel, hoor en ervaar tijdens deze open dag waar gezondheidswetenschappers aan werken. Wat hebben ze al ontdekt? Waar hopen ze nog achter te komen? En hoe zien we dat terug in de zorg?

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 12:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Radboudumc studiecentrum Geert Grooteplein Noord 21 6525EZ, Nijmegen Nederland