Open dag van het heelal Open Dag SRON Utrecht

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
SRON bouwt meetinstrumenten voor satellieten die vanuit het heelal naar sterren en planeten kijken, of naar onze eigen aarde. Op de Open Dag neem je een kijkje in de labs en krijg je presentaties en demonstraties van de ruimteonderzoekers.

SRON is het Nederlandse instituut voor ruimteonderzoek. Ze maken camera’s en andere meetinstrumenten voor satellieten die vanuit de ruimte het heelal bekijken met rontgen- en infraroodstraling. Ze bekijken ook onze eigen aarde, om bijvoorbeeld klimaatverandering in de gaten te houden.

Tijdens de Open Dag op de hoofdvestiging in Utrecht kom je van alles te weten over de prachtigste planeten, sterren en nevels in het heelal. En weet jij al wat er komt kijken bij het maken van supergevoelige ruimtekijkers? Hoe dat getest wordt en welke eisen de extreme omstandigheden in de ruimte stellen? De ruimteonderzoekers en ingenieurs geven veel wetenswaardigheden en tonen die aan met presentaties en demonstraties. Ook kun je een kijkje nemen in de laboratorium.

Voor de kinderen is er een pretlab en zijn er speciale kinderlezingen

Weekend van de Wetenschap 2018

Ga op 6 en 7 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 7 oktober 2018 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Sorbonnelaan 2 3584 CA, Utrecht Nederland

Contact

0031307775893