Open Dag Nikhef Open dag

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wil je weten hoe er onderzoek gedaan word naar minuscuul kleine deeltjes? Wat voor slimme technieken er zijn om ze te meten? En hoe we meer kunnen leren over de opbouw van het heelal? Bezoek de open dag van Nikhef.

Op Nikhef kun je deze dag minilezingen bezoeken, workshops doen en rondleidingen volgen. Tijdens de demonstraties leer je alles over de wereld van elementaire deeltjes en hun onderlinge krachten. Je maakt kennis met het higgsdeeltje, antimaterie, neutrino’s, zwaartekrachtgolven en nog veel meer. Stel de wildste vragen bij Ask a Big Bang Theorist. Ontdek de nieuwste state-of-the-art-apparatuur van de werkplaatsen van het Nikhef. Neem een kijkje in de grid computerruimte en leer wat er gebeurt met de enorme datastromen van de LHC-deeltjesversneller.

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen: knutsel je eigen crypto-kraker en ontcijfer de geheime boodschap, sleutel een voertuigje in elkaar of maak een eigen elektrische schakeling. Of ga op speurtocht naar alle deeltjes uit de deeltjesdierentuin!

Anne Sophie Vrolijk voor Nikhef

Lezingenprogramma

13:00 – 13:30 uur Op zoek naar een theorie van alles
Philine van Vliet
14:00 – 14:30 uur Kosmische straling raakt ons allemaal
Sijbrand de Jong
15:00 – 15:30 uur Waar is de antimaterie?
Wouter Hulsbergen
16:00 – 16:30 uur Waar is het heelal?
Auke Pieter Colijn

De Open Dag van Amsterdam Science Park vindt plaats tijdens Weekend van de Wetenschap en is een samenwerking van Nikhef, Amolf, CWI, SurfSARA, UvA, AUC, NLeSC & ARC-NL. Meer informatie over de rest van de instituten vindt u op de website van Amsterdam Science Park.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 12:30 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Nikhef Science Park 105 1098 XG, Amsterdam Nederland

Contact

Organisatie