Open dag bij KVI-CART Open dag

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Dompel je onder in een verassende bètawereld en maak kennis met de allerkleinste deeltjes tijdens deze open dag. Leer alles over radioactiviteit en kosmische straling.

Tijdens deze open dag nemen wetenschappers en technici je mee naar de drie verdiepingen hoge deeltjesversneller AGOR waarmee atoomkernen worden versneld tot soms wel de helft van de lichtsnelheid. Je bezoekt geavanceerde installaties waar met laser deeltjes zó sterk worden afgeremd dat ze temperaturen van vlak boven het absolute nulpunt bereiken. Ontdek hier hoe geavanceerde stralingstechnologie ontwikkeld en gebouwd wordt.

Harry Kiewiet via KVI-Center for Advanced Radio Technology

Ook kun je kennis maken met protonentherapie, een nieuwe manier van het behandelen die bij het UMCG in Groningen van start is gegaan. Kinderen kunnen proefjes doen met verschillende versnellermodellen waarmee je je eigen “deeltjes” kunt versnellen.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Zernikelaan 25 9747 AA, Groningen Nederland

Contact