Op zoek naar Utopia in Eindhoven Kindercolleges voorjaar 2019

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen door het Philips Museum, het preHistorisch Dorp en het Van Abbe Museum leer je alles over de toekomst en bedenk je jouw ideale wereld.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou.

Kan alles in de kunst?
14 maart 2018
In de kunst kan alles. Dingen hoeven niet ‘net-echt’ te zijn. Kunstenaars verzinnen juist werelden die niet bestaan. Ze laten zien dat het ook heel anders kan. En dat kun jij ook! Maak jouw ideale wereld zichtbaar en laat jouw utopie zien. Je krijgt zelfs nog de kans om het Utopisch alfabet te leren. Kunstenaar Marieke Verberne leert het je.
Let op: Dit college vindt plaats in het Van Abbe Museum.

Heb ik straks een robot als dokter?
11 april 2018
Wat doe jij om gezond te blijven? Sport je, en eet je genoeg groente en fruit? Toch kun je soms ziek worden en moet je naar de dokter. Philips kijkt naar de toekomst van gezondheid en wat er allemaal zou kunnen veranderen. Zouden robots en computers het werk van je dokter kunnen overnemen? En hoe ziet dat er dan uit? Een expert van Philips schetst een toekomstbeeld van hoe de zorg om jouw gezondheid er straks uit ziet. Denk mee over wat er allemaal zou kunnen veranderen in de toekomst. Samen met een tekenaar zet je jouw ideeën om in schetsen.

Wat deden kinderen in de prehistorie?
16 mei 2018
Kinderen in de prehistorie hoefden niet naar school en konden altijd buiten spelen. In de middeleeuwen gingen kinderen van jouw leeftijd in de leer bij een ambachtsman. Wat lijkt jou het leukst? Ga met archeologe Yvonne Lammers mee op tijdreis en onderzoek wat het beste bij jou past! Misschien wil je uiteindelijk wel heel graag blijven.
Let op: Dit college vindt plaats in het preHistorisch Dorp

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

donderdag 16 mei 2019 van 15:00 tot 16:00
donderdag 11 april 2019 van 15:00 tot 16:00
donderdag 14 maart 2019 van 15:00 tot 16:00
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Emmasingel 31 5611 AZ, Eindhoven Nederland

Contact

Organisatie