Op zoek naar de zwaarste sterren Lezing door Claude Doom

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze lezing vertelt Claude Doom alles over sterren. Ga mee op een reis van jonge sterrenhopen en heldere sterren tot zware dubbelsterren.

Sterren lijken op het eerste gezicht allemaal simpele witte stipjes te zijn die ’s avonds aan de hemel te zien zijn. Maar door sterrenkundig onderzoek is bekend wat sterren eigenlijk zijn, hoe ver ze van de aarde zijn verwijderd en zelfs hoe groot en hoe zwaar sterren zijn. Er blijken veel verschillende soorten sterren te bestaan.

Maar hoe zwaar is de zwaarste ster? En hoe kun je zulke zware sterren herkennen? Hoe ontstaan sterren? Tijdens deze lezing geeft Claude Doom antwoord op deze en tal andere vragen over sterren. Daarnaast maakt hij gebruik van computersimulaties van de levensloop van sterren om duidelijk te laten zien wat er met een ster gebeurt.

Over de spreker

Claude Doom is verbonden aan de KU Leuven en doceert als assistent-professor aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Daarnaast is hij actief in het bestuur van de Vereniging Voor Sterrenkunde en schrijft hij voor het tijdschrift Heelal.

Prijs

Regulier € 3,-
Leden Volkssterrenwacht MIRA Gratis

Datum

zaterdag 3 maart 2018 van 15:00 tot 17:30

Prijs

€ 3,00

Locatie

Abdijstraat 22 1850, Grimbergen België

Contact

+32 (0)22 69 12 80