Op zoek naar de oorsprong Lezing door prof. H. Lamers

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Iedereen heeft wel eens gehoord over het uitdijend heelal en de oerknal. Maar wat houdt die uitdijing in? En dan die oerknal: wat knalde er eigenlijk uit elkaar? Waarom, waar en wanneer?

Prof. Henny Lamers is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en geeft antwoord op de volgende vragen: worden de sterren steeds groter? Of neemt de afstand van de sterren onderling steeds toe? Komt daardoor ook de aarde steeds verder van de zon af? Lamers start de lezing door in te zoomen op de aarde en kijkt dan steeds verder. De zon en sterren komen voorbij, melkwegstelsels en groepen van melkwegstelsels.

Naarmate je verder het heelal inkijkt, kijk je ook steeds verder terug in de tijd omdat het licht er steeds langer over heeft gedaan om de aarde te bereiken. Zo kunnen astronomen vele miljarden jaren in het verleden kijken. Tot ze uiteindelijk aankomen bij de oerknal waarmee het allemaal begon. Lamers zal op een eenvoudige manier met veel mooie opnamen laten zien en uitleggen wat er gebeurt in het heelal en hoe astronomen dit ontdekten. Er blijken veel vragen en misverstanden over de oerknal te zijn. Lamers bespreekt deze en probeert de misverstanden de wereld uit te helpen. Zoals Einstein ooit zei: “Het meest onbegrijpelijke van het heelal is dat we het kunnen begrijpen!”.

Prijs

Regulier € 7,-
Kinderen t/m 15 jaar € 3,50
Vrienden van het NRM € 3,50

Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van Aviodrome.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden mogelijk via e-mail.

Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.

Datum

zaterdag 3 maart 2018 van 10:30 tot 12:30

Prijs

€ 7,00

Locatie

Pelikaanweg 50 8218 PG , Lelystad Airport Nederland