Ontdek wat een sterrenkundige doet Demonstraties en doe-activiteiten

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Altijd al gefascineerd geweest door de zon, planeten en sterren? Ga dan backstage bij hetKapteyn Instituut, de afdeling sterrenkunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

Let op! Deze activiteit vindt plaats op een afwijkende datum. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober.

Programma

Heb je vragen over het heelal, of wil je weten wat een sterrenkundige doet? Vraag het de astronoom bij de Open Dag van het Kapteyn Instituut! Bij mooi weer kun je de Zon bewonderen door telescopen met speciale zonnefilters. Leef mee met de laatste vluchten van de Cassini ruimtesonde rondom Saturnus en word verrast met spannende proefjes in de kinderlezingen over ruimtevaart. In de knutselhoek kun je je eigen model van Saturnus met zijn ringen maken. Ga voor een ontdekkingstocht door het heelal naar het Kapteyn mobiele planetarium in de Bernoulliborg.

Kapteyn Instituut en SRON
Het Kapteyn Instituut en SRON Netherlands Institute for Space Research werken al decennia lang samen en zijn gezamenlijk te bezoeken tijdens Zpannend Zernike.

Zpannend Zernike

Deze activiteit is onderdeel van Zpannnend Zernike. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober. Tijdens Zpannnend Zernike kun je op allerlei plekken in Groningen backstage in de wereld van wetenschap en technologie.

Op zaterdag kan dat in het Academiegebouw (van Memory tot Zernike), bij ERIBA/UMCG, bij de Jonge Onderzoekers (Kijk! Doe! Ontdek!), het Universiteitsmuseum (van Proeflab tot Zeer Zpannende Zpeurtocht) en De Truck. Op zondag kan dat bij KVI-Cart, Hanzehogeschool, het Kapteyn Instituut, SRON, EnTranCe, de EnergyBarn, Bernoulliborg (Science LinX) en De Truck.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zondag 15 oktober 2017 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Kapteyn Instituut, Kapteynborg gebouw 5419 Landleven 12 9747 AD , Groningen Nederland

Contact