Ontdek wat een sterrenkundige doet Zpannend Zernike: Kapteyn Instituut

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Altijd al gefascineerd geweest door de zon, planeten en sterren? Op het Kapteyn Instituut krijg je antwoord op al jouw vragen.

Heb je vragen over het heelal, of wil je weten wat een sterrenkundige doet? Vraag het de astronoom. Bij mooi weer kun je de zon bewonderen door telescopen met speciale zonnefilters. Voor kinderen is er een sterrenquiz en een knutselhoek waarbij je gaat onderzoeken wat het verschil is tussen aarde op Aarde en aarde op Mars.

Sterrenkundigen laten je met spannende proefjes zien hoe anders het is in de ruimte, en hoe wij met telescopen diep in het heelal kunnen kijken naar andere planeten, sterren en sterrenstelsels. En voor een ontdekkingstocht door het universum ga je naar het Kapteyn mobiele planetarium in de Bernoulliborg.

Zpannend Zernike

Deze activiteit is onderdeel van Zpannend Zernike, de Groninger invulling van het Weekend van de Wetenschap. Op veel plekken in de stad Groningen is veel te doen en te ontdekken.

Weekend van de Wetenschap 2018

Ga op 6 en 7 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 7 oktober 2018 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Kapteyn Instituut, Kapteynborg gebouw 5419 Landleven 12 9747 AD , Groningen Nederland

Contact