Ontdek en beleef klimaatverandering Een lezing, speurtocht en Minecraft bij Geofort

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De temperatuur op aarde loopt op. Hierdoor verandert ons klimaat met als gevolg dat de zeespiegel stijgt en het weer extremer wordt. Ontdek alles over klimaatverandering tijdens Weekend van de Wetenschap bij GeoFort.

Programma

Lezing

Dr. Lisette de Senerpont Domis vertelt in begrijpbare taal over klimaatverandering: wat de oorzaken zijn, de gevolgen en wat we hier aan kunnen doen. Dr. Lisette de Senerpont Domis is aquatisch ecoloog bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in Wageningen. Ze is gepromoveerd in de natuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden.

Klimaatspeurtocht

GeoFort zou GeoFort niet zijn als je niet zelf kon speuren en ontdekken. Tijdens de klimaatspeurtocht ontdek je allemaal (gekke) feiten en weetjes over klimaatverandering. Wist je bijvoorbeeld dat een koeienscheet heel erg slecht is voor het klimaat? Speur het forteiland over op zoek naar alle aanwijzingen om de code te ontcijferen.

Minecraft & klimaat

Één van de gevolgen van klimaatverandering is het stijgen van de waterspiegel. Op het virtuele forteiland – in Minecraft – is het waterpeil zo hoog geworden dat bijna heel het forteiland onder water staat! Aan jou de taak om de code te vinden die Waterschap nodig heeft om de dijk te repareren. Vind jouw weg door het digitale GeoFort om het te redden van overstroming!

Expedition Earth

Niet alleen koeienscheten dragen bij aan klimaatverandering. Ook de brandstoffen die we gebruiken om ons huis te verwarmen, voor vervoer en in fabrieken, dragen bij aan de CO2 uitstoot (broeikasgassen). Welke nieuwe energiebronnen zijn er? Waar zitten die verstopt? Ontdek één van de mogelijk nieuwe duurzame energiebronnen met de virtuele lift van Expedition Earth!

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door VSC pop-upwetenschapper.

De activiteiten zijn onderdeel van GeoExperience. Hiervoor heb je een entreeticket nodig. Koop deze vooraf alvast op www.geofort.nl/agenda/tickets-geoexperience/

De lezing van Dr. Lisette de Senerpont Domis is gratis bij te wonen en begint om 14:00 uur in het auditorium.

GeoFort is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur. Het spannende forteiland is leuk voor kinderen van 4 tot 104 jaar oud. In het interactieve science center ga je zelf aan de slag met oude en moderne geo-technieken. Leer spelenderwijs hoe geo bijdraagt aan de uitdagingen van vandaag en morgen.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

GeoFort Nieuwe Steeg 74 4171 KG, Herwijnen Nederland

Contact

0345630480

Organisatie