Ontdek de wereld van dinosaurussen Speurtochten

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ga op ontdekkingsreis door het dagboek van Moeder Aarde met speciale speurtochten voor alle leeftijden over de wereld van de dinosaurussen.

Met een tentoonstelling in het museum en buiten in de Oertijdtuin komen vele soorten dinosauriërs tot leven. Aan de hand van speurtochten kun je leuke prijzen winnen, zoals een edelsteen of fossiele haaientand.

In de laboratoria van het Oertijdmuseum werken onderzoekers met echte 150 miljoen jaar oude botten van een 20 meter lange Diplodocus. Als je wilt kun je een echt bot voelen en vasthouden. Dit jaar is ook het skelet van de Betasuchus bredai, de enige vleesetende dino ooit in Nederland gevonden, te bewonderen. Stel al je vragen aan de specialisten en leer alles wat je weten kunt over dino’s.

René Fraaije voor Oertijdmuseum

De activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 9:00 tot 16:00
zaterdag 5 oktober 2019 van 9:00 tot 16:00

Prijs

€ 10,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

het Oertijdmuseum Bosscheweg 80 5283 WB, Boxtel Nederland

Contact

+31 (0)411 61 68 61

Organisatie