Ontdek alles over de natuur Kindercolleges voorjaar 2019

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vier lezingen in Naturalis in Academiegebouw Leiden leer je alles over waarom in de planten- en dierenwereld alles met elkaar samenwerkt

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou.

Colleges

Hoe werken wetenschappers in het wild?
10 februari 2019
Onze wetenschappers gaan regelmatig op expeditie voor hun onderzoek. Hans ter Steege werkt in de Amazone, het grootste regenwoud op aarde. Dat is niet zonder gevaar; hij stond al eens oog in oog met een jaguar. Wat doe je dan? En waarom gaat hij eigenlijk als een moderne Indiana Jones door de jungle?

Wat vertellen zeevlinders en zeeolifanten ons?
10 maart 2019
Lisette Mekkes is marien bioloog en werkt in het grootste aquarium ter wereld; de oceaan. Aan boord van grote, woest bewegende schepen, onderzoekt ze de kleinste diertjes van de oceaan, plankton. Voor walvissen zijn ze een maaltijd, maar wat maakt ze belangrijk voor ons? En hoe werk je aan boord van een schip?

Kunnen bijen metselen en behangen?
14 april 2019
Honingbijen maken honing, dat weet iedereen. Maar wist je dat er in Nederland nog 357 andere soorten bijen voorkomen? Zonder bijen hebben we minder appels, tomaten en moeten je ouders hun kopje koffie missen. Onderzoeker Lisette van Kolfschoten zet deze harde werksters op deze speciale dag in het zonnetje. Op 14 april is namelijk de Nationale Bijentelling. Help jij Lisette mee met tellen?

Waar komt de mens vandaan?
12 mei 2019
‘Ik ben Matthijs en ik ben een mens, aangenaam!’ Jij bent ook een mens, een Homo sapiens. Alle mensen die nu leven behoren tot dezelfde soort, maar waar komen wij vandaan? Hebben er ook andere menssoorten geleefd? En zijn mensen nu apen of niet? Bioloog Matthijs neemt je mee op reis door de geschiedenis van de mens.

Inschriijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website Je reserveert voor €20,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 12 mei 2019 van 10:30 tot 11:30
zondag 14 april 2019 van 10:30 tot 11:30
zondag 10 maart 2019 van 10:30 tot 11:30
zondag 10 februari 2019 van 10:30 tot 11:30
Toon alle data

Prijs

€ 20,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Naturalis in Academiegebouw Leiden Rapenburg 73 2311SL, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 7519600

Organisatie