Ongehoorzaamheid Lezing door Mathijs van de Sande

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Politiek filosoof Mathijs van de Sande spreekt tijdens het Festival op 't Eiland over ongehoorzame burgers. Welke vormen van verzet zijn wel toegestaan en hoe ongehoorzaam zijn de huidige burgers?

De burger is ongehoorzaam. Hij of zij bezet universiteitsgebouwen, verstoort gemeenteraadsvergaderingen, klimt over hekken in de Oostvaardersplassen of kraakt panden uit protest tegen het migratiebeleid. Hoe moet je dit soort acties begrijpen? Zijn het vooral uitingen van onmacht en onvrede of hebben ze ook een democratisch belang? En is elke vorm van verzet geoorloofd? Politiek filosoof Mathijs van de Sande pleit voor een herwaardering van de burgerlijke ongehoorzaamheid.

Andre Araujo via Radboud Reflects

Festival op ’t Eiland

Tijdens de Vierdaagsefeesten programmeren Radboud Reflects en de Wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit elke dag een programma tijdens Festival op ’t Eiland. Naast eten, muziek en theater is er van 14 tot 20 juli 2018 ook kennis te vergaren bij Festival Op ‘t Eiland. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten je elke dag verder nadenken over zaken als het vergeten lichaam, gemixte zintuigen, ongehoorzaamheid, onze eigen voorspelbaarheid en de universiteit in verzetstijd. Je kunt luisteren naar lezingen, maar ook meedoen aan live-experimenten. Voor volwassenen en voor kinderen! Doe je dagelijkse dosis kennis op en stort je daarna weer in het feestgedruis van de Vierdaagsefeesten.

Datum

woensdag 18 juli 2018 van 20:00 tot 20:30

Prijs

Gratis

Locatie

Festival Op 't Eiland Stadseiland Nijmegen, Veur-Lent Nijmegen Nederland

Contact

Organisatie