Onbegrensde Wetenschap Film

Educatieve film waarin zes bèta-wetenschappers worden gevolgd bij hun dagelijkse onderzoekswerkzaamheden.

Dit is een educatief programma voor het voortgezet onderwijs. Bekijk de overzichtspagina van Stichting Onbegrensde Wetenschap voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

Onbegrensde Wetenschap (duur: 30 minuten) is gemaakt door documentairemaker Guusje Prent in opdracht van Sijmen van Wijk van Stichting Onbegrensde Wetenschap. In de film volgt zij zes bèta-wetenschappers in hun dagelijkse onderzoekswerk. De wetenschappers vertellen waarom zij wetenschap zo leuk en spannend vinden, waar hun onderzoek over gaat en waarom het belangrijk is dat er wetenschappers zijn.

De filmmakers hopen met deze enthousiasmerende film jongeren te bereiken die nog niet zeker weten wat ze willen gaan studeren, en ze te laten zien dat een bèta-studie onbegrensde mogelijkheden biedt om de wereld te verbeteren!

Stichting Onbegrensde Wetenschap

De wetenschappers

Koos Biesmeijer is directeur van het Biodiversity Center van Naturalis en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in onderzoek naar bijen, en hun bijdrage aan onze voedselproductie.

Sicco Verwer is assistent professor in cybercriminaliteit aan de TU Delft. Hij is gespecialiseerd in grammatical inference, machine learnig, sequencial data mining en kunstmatige intelligentie.

Hester Bijl is werkzaam bij de TU Delft als hoogleraar Numerieke Stromingsleer en afdelingsvoorzitter Aerodynamica, Windenergie, Vliegprestaties en Voortstuwing.

Maarten Steinbuch is professor in Systems- and Control en robotica aan de Eindhoven University of Technology (TU/e)

Huib Mansvelder is hoogleraar iofarmaceutische wetenschappen, toxicologie, neurologie, keel- neus- en oorheelkunde en oogheelkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Suzanne Hulscher is professor Water Engineering & Management aan de Universiteit Twente. (waterbeheer, Universiteit Twente)

Onbegrensde Wetenschap in de klas

De film Onbegrensde Wetenschap is geschikt voor bovenbouw leerlingen van de HAVO en het VWO en sluit aan op de belevingswereld van jongeren. Het is in de eerste plaats te beschouwen als een cadeau dat voorlichting geeft aan leerlingen, hun docenten, decanen, ouders en anderen die de jongeren kunnen helpen bij het bepalen van hun studiekeuze.

Kijk op de website voor meer informatie over de film, de trailer, achtergronden en hoe u zelf de film in huis kunt halen.

Faces of Science

Meer weten over het dagelijks werk van jonge wetenschappers? Kijk dan ook op Faces of Science. Jonge wetenschappers bloggen over hun leven, onderzoek en passies. Zij laten zien wat het leven als wetenschapper inhoudt, vooral aan jongeren die staan voor een keuze in hun studie of in hun carrière, maar ook voor ieder ander die daarin geïnteresseerd is.

Datum

vanaf donderdag 11 december 2014

Prijs

Gratis

Locatie

Deze activiteit is online

Contact

+31 (0)6 50 69 17 44