(On)behandeld Tijdelijke tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdelijke tentoonstelling over forensische psychiatrie en verplichte behandeling van mensen die misdrijven gepleegd hebben.

Moet iemand die een misdrijf beging, maar niet verantwoordelijk is voor zijn of haar daden gestraft worden? Of is een psychiatrische behandeling meer aangewezen? En wat als deze niet voorhanden is? Bij de situatie van een veroordeelde misdadiger of een psychiatrische patiënt kun je je een voorstelling maken. Maar bij een geïnterneerd persoon is dit minder het geval.

De tentoonstelling behandeld toont het dagelijks leven van geïnterneerde personen, maar ook het abstract juridisch kader. Want achter de juridische uitspraken gaan mensen schuil met een psychische problematiek en/of een beperking. Hoewel internering voor hen een geschikt alternatief voor detentie lijkt, is de realiteit vaak complex en problematisch.

(On) behandeld. Over internering, schuld en boete wil het debat rond forensische psychiatrie voeden, en confronteert de historiek, de dwingende actualiteit en de regelgeving met verhalen van daders en slachtoffers.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag 13:00 – 17:00 uur

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor Museum Dr. Guislain.

Datum

zaterdag 6 mei 2017 t/m zondag 15 oktober 2017 van 9:00 tot 17:00

Prijs

€ 8,00

Locatie

Jozef Guislainstraat 43 9000, Gent België

Contact

+32 (0)9 216 35 95