Offshore Experience Vaste tentoonstelling

Voor iedereen
Ga in deze vaste tentoonstelling mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Waan je op open zee en tot drie kilometer onder water en denk mee over de energiewinning van morgen. Durf jij het aan?

Stel je voor dat er geen elektriciteit zou zijn. Hoe gaat de televisie aan? Hoe laad je je mobiel op? En wat als er geen gas zou zijn om te koken of geen benzine voor je auto? Zonder deze energie kun je jouw leven nauwelijks meer voorstellen. Een derde van de energie uit olie, gas en wind wordt gewonnen op zee. Offshore dus. Het werken op zee is bepaald niet gemakkelijk. Het is zelfs moeilijker dan een man op de maan zetten.

Windkracht 10. Haal jij die heli binnen? De Offshore Experience is een uitdagende zoektocht op zee naar energie uit olie, gas, wind en andere bronnen. Met een veiligheidshesje aan en een helm op je hoofd stap je aan boord van een platform midden op zee. Een 360 graden filmprojectie prikkelt je zintuigen. Schepen varen af en aan en helikopters landen. Speciaal voor de tentoonstelling gebouwde modellen van de nieuwste en meest geavanceerde offshore schepen laten je zien waar ze toe in staat zijn. Offshore werknemers geven een kijkje in hun leven op zee en in simulaties ervaar je zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpilotenhun spectaculaire werk op volle zee en in gevecht met de elementen weten te klaren.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag en feestdagen 11:00 – 17:00 uur

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Maritiem Museum Rotterdam.

Datum

vanaf zaterdag 17 december 2016 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 10,00

Locatie

Maritiem Museum Rotterdam Leuvehaven 1 3011 EA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 413 26 80

Organisatie