Odorama: Scent and Movement Symposium

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Geur kan een grote impact op een ruimte hebben. Maar die is soms moeilijk te beschrijven. Geur kan net zo snel weer verdwijnen als hij verscheen. Net als dans. Deze editie van Odorama onderzoekt relaties tussen geur en beweging.

Neurowetenschapper Anna D Errico is verbonden aan het Max Planck Institute of Biophysics waar ze onderzoek doet naar het ‘ruikende brein’. Wat gebeurt er in onze hersenen als we ruiken? Daarnaast analyseert ze de samenhang tussen het gebruik van geur en de beleving van een theatrale ruimte. Ze onderzoekt hoe geuren een rol spelen in de ruimte waarin zowel de toeschouwer als de performer zich bevinden en hoe dit de onderlinge communicatie kan beïnvloeden.

Choreograaf en zintuiglijk danser Amy Toner treedt op met Maroula Iliopoulou. Voor deze performance werd Amy geïnspireerd door het gedicht Ritratto Olfattivo di una Donna (Olfactorisch portret van een vrouw) door F.T. Marinetti. Gezamenlijk onderzoeken ze al dansend belangrijke thema’s uit het gedicht zoals geur, beweging en gender.

Tot slot reconstrueren Caro Verbeek en Jorg Hempenius de geur van de kleedkamer van het Nederlands elftal na hun overwinning op het WK ’88.

Prijs

Regulier € 10,-
Voorverkoop € 7,50
Studenten € 5,-

Tickets

Kaarten voor deze activiteit zijn te koop via de website .

Datum

donderdag 11 oktober 2018 van 20:00 tot 22:30

Prijs

€ 10,00

Locatie

Dijkspark 6 1019BS, Amsterdam

Contact

+31 (0)20 638 99 01

Organisatie