Odorama: Foul, Fragrant and Filthy Symposium

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Het is duidelijk dat je liever iets lekkers ruikt en stank vermijdt. Maar waarom vind je zweetvoeten vies en stinkkaas lekker? Tijdens Odorama onderzoeken experts alles wat de neus binnenkomt en schrikken ze niet terug van een beetje viezigheid.

Leer meer over de emoties achter onze afkeer van vieze geuren, proef de beste stink-kazen, en ruik een echt stinkdier tijdens de stank-editie van Odorama in Mediamatic. Yeb Wiersma en Lotte Geeven maakten een parfum met de hulp van honderd mensen uit een woonwijk in Gent, wat resulteerde in Diffusion, Essence de Rabot. Marjolijn Boterenbrood vertelt over de connectie tussen geur en levende herinneringen, Frank Bloem presenteert een speurtocht naar de stinkdieren van Artis en Cris Neill gaat in op de rol van de scheet in het werk van James Joyce. Een tipje van de sluier: dit was zeker niet iets om je neus voor op te halen. Tot slot vertelt Lieven Heeremans van Kef over de meest heerlijke stinkkazen.

Curator en moderator van de avond is Caro Verbeek. Zij wordt bijgestaan door co-curatoren Sanne Groeneveld en Frank Bloem.

Prijs

Voorverkoop regulier € 7,50
Voorverkoop studenten € 5,-
Deurverkoop € 10,-

Tickets

Kaarten in de voorverkoop voor deze activiteit zijn verkrijgbaar via de website.

Datum

donderdag 24 mei 2018 van 20:30 tot 22:30

Prijs

€ 7,50

Locatie

Mediamatic Biotoop Dijksgracht 6 1019BS, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 638 99 01

Organisatie