Nudges en Nudging Past, Present and Future

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Sinds 2008 is er steeds meer interesse in nudging: een methode waarbij keuzevrijheid wordt gerespecteerd, maar keuzes wel positief worden beïnvloed. Een lezing door Cass Sunstein van de Harvard Law School. Is nudging een vorm van manipulatie?

Nudges zijn eerder onder andere ingezet om klimaatverandering tegen te gaan, armoede te bestrijden, democratie te promoten, het aantal verkeersdoden op snelwegen te verlagen en discriminatie op grond van geslacht tegen te gaan. Maar de wereldwijd groeiende interesse in nudging roept veel nieuwe vragen op. Is nudging een vorm van manipulatie? Staan burgers erachter? Is nudging ethisch verantwoord? Heeft het effect? Aan de hand van het antwoord op deze vragen wordt duidelijk hoe nudging in de toekomst kan bijdragen aan het oplossen van de grootste wereldproblemen.

Over de spreker

Cass R. Sunstein is momenteel hoogleraar (Robert Walmsley University Professoor) aan Harvard University. Van 2009 tot 2012 gaf hij leiding aan het White House Office of Information and Regulatory Affairs. Hij is de oprichter en directeur van het Program on Behavioral Economics and Public Policy aan de Harvard Law School. Verder heeft Cass Sunstein getuigenissen afgelegd tegenover Congrescommissies over vele onderwerpen en was hij in verschillende landen betrokken bij grondwets- en wetshervormingsactiviteiten.

Voertaal

De voertaal van deze lezing is Engels.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht via de website

Datum

dinsdag 15 januari 2019 van 17:00 tot 18:30

Prijs

Gratis

Locatie

Compagnietheater Kloveniersburgwal 50 1012CX, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 551 07 10