Nooit meer vliegen Kenniscafé

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens dit kenniscafé vertellen verschillende experts over de invloed van vliegverkeer op het milieu en het klimaat. Zou jij nooit meer vliegen om CO2 uitstoot te verminderen?

Even een weekendje naar Lissabon, naar een vergadering in Londen of op vakantie aan de andere kant van de planeet. In een geglobaliseerde wereld is het doodnormaal om een paar keer per jaar het vliegtuig te nemen. Maar vliegverkeer levert door zijn onstuitbaar lijkende groei een dusdanig grote bijdrage aan de CO2 uitstoot dat de klimaatdoelstelling van Parijs niet kan worden behaald zonder in te grijpen. Daarnaast zorgt vliegverkeer voor geluidsoverlast en vieze lucht waar mensen in een grote straal rondom een luchthaven aan worden blootgesteld.

In het 100e kenniscafé in De Balie duik je in de wetenschap achter vliegen: hoe groot is de vervuiling van vliegen? Hoe krijg je mensen zo ver dat ze het recht dat ze voelen op vliegen opgeven? Wat zijn de alternatieven? Kun je vliegen klimaatneutraal maken? Moderator Martijn van Calmthout bespreekt met wetenschappers en andere deskundigen wat er te doen staat.

Over de sprekers

Paul Peeters is lector duurzaam toerisme en transport aan NHTV en is onlangs gepromoveerd aan de TU Delft op de impact van toerisme op klimaatverandering.

Joris Melkert is luchtvaartspecialist, luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft.

Hoogleraar aan de Universiteit Tilburg Henriëtte Prast is gespecialiseerd in gedragseconomie en de implicaties daarvan voor beleid op het gebied van onder andere financiële planning, gezondheidsgerelateerd gedrag en duurzaamheid.

Hans Hilbers is programmaleider Verkeer en Vervoer bij het Planbureau voor de Leefomgeving.

Moderator Martijn van Calmthout is journalist bij de Volkskrant, Einstein-kenner en gek op wetenschap.

Prijs

Regulier € 9,50
CJP/Studenten € 7,50
Stadspas € 7,50
De Balie Cultuurpas € 7,50

Tickets

Kaarten voor deze activiteit zijn te koop via de website.

Datum

maandag 15 januari 2018 vanaf 20:00

Prijs

€ 9,50

Locatie

De Balie Kleine-Gartmanplantsoen 10 1017RR, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 531 35 58

Organisatie