Night University Back to the Future Festival

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Night University is hét campusfestival van Tilburg University, waarmee de universiteit wetenschap en maatschappij verenigt. Ga je mee 'Back to the Future'? Dompel jezelf onder in verleden, heden en toekomst.

De universiteit opent haar deuren voor iedereen. Er is een uitgebreid en zeer gevarieerd programma met workshops, experiences, Night Talks, optredens, food trucks, poëzie bij het kampvuur, een slotfeest en nog veel meer.

Je kunt luisteren naar het relaas van wetenschappers van de Tilburg University en andere interessante sprekers, zoals schrijver Ronald Giphart, Unilever directeur duurzaamheid Jan Kees Vis, vlogger Nanne Meijer, Europees kampioen voetbal Jackie Groenen en Greg Shapiro in de huid van Donald Trump.

Photo detail
Tilburg University

Back to the Future

Het thema Back to the Future verwijst naar de bekende film die in 1985 de verbeelding van menig kijker op hol bracht. Als Marty McFly in zijn DeLorean DMC-12 in de tijd kon reizen, waarom jij dan niet? En wat zou je veranderen aan het verleden als je dat kon?

Niemand had bij de start in 1927 gedacht dat Tilburg University in 90 jaar zou uitgroeien tot wat het nu is: een internationale universiteit die bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Wetenschappers onderzoeken, delen kennis en brengen mensen samen. Zo zijn de academische wereld en de maatschappij nauw met elkaar verbonden. Kortom: wetenschap is voor iedereen.

Echt tijdreizen is nog steeds niet mogelijk, maar de kreet uit de bekende film blijft overeind tijdens Night University: Where we’re going, we don’t need roads. Een goede reden om tijdens dit levendige festival rond te neuzen op de campus van Tilburg University.

Programma

Kijk voor het programma op de website van Night University.

Datum

donderdag 16 november 2017 van 18:45 tot 0:00

Prijs

Gratis

Locatie

Warandelaan 2 5037 AB, Tilburg Nederland

Contact

+31 (0)13 466 32 17