Nieuwe bril voor nieuwe zonnecyclus Lezing door Jan Janssens

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Uitbarstingen op de zon hebben invloed op het leven op aarde. Jan Janssens van de Koninklijke Sterrenwacht van België vertelt hoe hij het ruimteweer voorspelt en wat de gevolgen van een nieuwe zonnecyclus zijn.

De zon is een ster waarvan de activiteit varieert met een periode van ongeveer elf jaar. Tijdens zo’n zonnecyclus produceert de zon uitbarstingen die een invloed kunnen hebben op de aardse technologie. Het is dan ook belangrijk om de activiteit van onze ster en de omgeving van de aarde goed en voortdurend in het oog te houden. Het opvolgen en voorspellen van dit ‘ruimteweer’ is een taak van de Koninklijke Sterrenwacht van België.

Jan Janssens is daar ‘ruimteweervoorspeller’ en spreker van deze avond. Hij zal het tijdens zijn presentatie ook hebben over enkele missies die cruciaal waren voor de zich ontwikkelende wetenschapstak van het ruimteweer. Uiteraard gaat hij, met de nieuwe zonnecyclus voor de deur, in op wat wetenschappers de komende jaren aan zonneactiviteit verwachten en welke nieuwe instrumenten zij erbij krijgen om de zon waar te nemen.

Prijs

Regulier € 6,-
Kinderen t/m 10 jaar € 3,-
Leden Volkssterrenwacht Mira Gratis

Datum

vrijdag 27 december 2019 van 19:00 tot 23:00

Prijs

€ 6,00

Locatie

Abdijstraat 22 1850, Grimbergen België

Contact

+32 (0)22 69 12 80