Niets blijft verborgen Open dag, demonstraties en rondleidingen

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ontdek onzichtbare werelden en de nieuwste technologieën om deze werelden te onderzoeken op de open dag op het Amsterdam Science Park. Neem een kijkje in de laboratoria of de sterrenkoepels en ontdek wat er in je surprise-ei verborgen zit.

Heb je ooit een onzichtbare wereld gezien? Een wereld verborgen voor onze zintuigen? Denk bijvoorbeeld aan onzichtbaar licht voor zonne-energie of de zwaartekrachtgolven afkomstig uit een ver verleden. Onderzoekers en bedrijven op het Amsterdam Science Park maken deze onzichtbare wereld zichtbaar met behulp van geavanceerde microscopen en detectoren.

Je kunt meedoen aan diverse rondleidingen: naar de kassen, naar de scheikundelaboratoria, naar het computermuseum, naar de sterrenkoepels, naar het microscopielab of naar de glasblazerij. Voor de jonge bezoekers laat de scanner zien welke verrassing het surprise ei verborgen houdt, zonder het te breken.

Ook zijn er deze dagen demonstraties van onderzoekers en studenten die wetenschappelijk onderzoek in beeld brengen: scheikundeproefjes, natuurkunde-experimenten, robot-mens interactie, diverse telescopen en nog veel meer.

Deze open dag is een samenwerking van AMOLF, ARCNL, AUC, CWI, Netherlands eScience Center, Nikhef, SURFsara en UvA-FNWI.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 12:00 tot 17:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Science Park 402 1098XH, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 820 80 60