Niet in de klas, maar in het gras Speciaal programma in ARTIS

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Op vrijdag 15 maart, de dag van de landelijke onderwijsstaking, is er extra veel te zien in het ARTIS-Park en in ARTIS-Micropia. Maak een reis door de ruimte, leer over voorjaarsmicroben en bekijk een olifantendrol in het olifantenkabinet.

Wat eten de rode vari’s op het Lemurenland? Hoe voelt de vacht van een witgezichtsaki? En hoe overwinteren dieren eigenlijk? Op de dag van de landelijke staking van het basis-, middelbaar en hoger onderwijs, zijn er extra activeiten in het dierenpark ARTIS en het microbiologisch museum ARTIS Micropia. Bekijk de grootste vlinder ter wereld van heel dichtbij, ontdek of hele kleine dieren eigenlijk wel oren hebben en zie wat er gebeurt als een zeeleeuw naar de dierenarts moet.

Via ARTIS

Programma

09.30-15.30 Kabinetten der natuur
Op vier plekken in ARTIS staan de Kabinetten der Natuur open.
Bekijk de grootste vlinder ter wereld van heel dichtbij of voel aan de vacht van een witgezichtsaki.
Olifantenstal
Vlinderpaviljoen
Fazanterie en Apenhuis
10.00, 11.00, 12.00 Ruimtereis
In het Planetarium word je tijdens een speciale livevoorstelling meegenomen de ruimte in. We verlaten zelfs de Melkweg. Wat kom je tegen als je nóg verder reist?
ARTIS-Planetarium
11.00, 13.00, 16.00, 18.00 Voorjaarsmicroben
Het is bijna lente! De lente kan niet zonder microben. Alle typische voorjaarskenmerken worden mogelijk gemaakt door de onzichtbare organismen. Wil je weten hoe? De Micropia-laboranten laten het zien.
Laboratorium in Micropia
13.00, 14.00, 15.00, 16.00 Dieren van dichtbij
Ontmoet in de les allerlei kleine dieren. Hebben deze dieren wel net als wij een neus, een mond, ogen en oren? Zie je hoe ze lopen of vliegen? De les is vooral geschikt voor kinderen van groep 1 tot en met 5. Vol is vol.
ARTIS-leslokaal
De hele dag Speurtocht
Jas aan, sjaal om, muts op. Het is nog winter. Mensen hebben verschillende manieren om de winterdagen door te komen. Veel dieren en planten moeten zich ook aanpassen aan de winter. Elke soort doet dit op zijn eigen manier. Ontdek tijdens deze speurtocht hoe ARTIS overwintert.
Start bij het Kamelenveld
De hele dag De dierverzorger vertelt
Verschillende dierverzorgers vertellen hun bijzondere verhalen. Ontdek wat de rode vari’s op Lemurenland eten, leer meer over verzorging van de Aziatische olifant en zie hoe de dierverzorgers de zeeleeuwen voorbereiden op een dierenartsbezoek, mocht dat een keer nodig zijn.
Diverse locaties

Prijs

ARTIS Regulier € 18,-
Kinderen en studenten € 4,-
Micropia Regulier € 12,-
Kinderen en studenten € 12.-
Combiticket Regulier € 24,50,-
Kinderen en studenten € 9,-

Neem als student je geldige collegekaart en geldig inschrijvingsbewijs mee.

Datum

vrijdag 15 maart 2019 van 8:00 tot 17:00

Prijs

€ 24,50

Locatie

Plantage Kerklaan 38-40 1018 CZ, Amsterdam Nederland

Contact

020 5233 670

Organisatie