NEXT NATURE NIGHT Boekpresentatie door Koert van Mensvoort

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Onze wereld zit vandaag de dag vol met aangelegde natuurgebieden, designerbaby’s en gekweekt vlees. Hoe natuurlijk is onze natuur eigenlijk nog? Tijdens deze boekbespreking van filosoof Koert van Mensvoort sta je stil bij de toekomst.

Tegelijkertijd is er ook een omgekeerd proces aan de gang. De mens heeft zo weinig controle over bijvoorbeeld het internet of de financiële markten, dat deze zich bijna als een natuurkracht gedragen. We staan namelijk op een kruispunt in onze geschiedenis: als we niet uitkijken wordt het Antropoceen (het tijdperk van de mens) binnenkort vervangen door het ‘Technoceen’, het zogenaamde tijdperk van de technologie. Als we willen dat mensen –en andere bio-organismen– overleven, zullen we de verantwoordelijkheid moeten nemen om technologie en natuur met elkaar in balans te brengen. We kunnen niet meer terug naar een puur ‘natuurlijke’ wereld, maar kunnen wel vooruit, naar een ‘Next Nature’: een wereld waarin technologie en mens samenwerken.

via de Rode Hoed

In deze Next Nature Night staat de toekomst van de mens centraal. Wordt het een nachtmerrie, of eerder een droomscenario? In zijn boek Next Nature: Waarom technologie onze natuurlijke toekomst is bespreekt filosoof Koert van Mensvoort deze toekomst. Op deze avond gaat hij onder leiding van Eva de Valk (NRC, De Groene Amsterdam) in gesprek met onder anderen kunstenaar Floris Kaayk en de oprichter van Studio Drift Lonneke Gordijn over de mogelijkheden van een samenwerking tussen mens en technologie en de impact van de immense technologische ontwikkelingen op onze planeet. Ook is er de feestelijke overhandiging van het boek aan de jonge klimaatstrijdster Lilly Platt (10), die met Plastic Pickup een stevig steentje bijdraagt.

Prijs

Regulier € 13,50
CJP, Stadspas en studenten € 10,50
65+ € 10,50

Tickets

Kaarten zijn de te koop via de website van de Rode Hoed

Datum

dinsdag 4 juni 2019 van 19:00 tot 21:00

Prijs

€ 13,50

Locatie

Keizersgracht 102 1015 CV, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 638 56 06

Organisatie