Neurowetenschap en Vrouwe Justitia Dubbellezing

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hersenscans als bewijsvoering in de rechtbank: feit of fabel? Dubbellezing door prof. Arne Popma en prof. Gerrit Glas over hersenwetenschappen en crimineel gedrag.

In de 19e eeuw kreeg iemand het stempel ‘crimineel’ als hij bepaalde uiterlijke kenmerken had. Anno 2018 schenken wetenschappers meer aandacht aan het in beeld brengen van hersenprocessen die gerelateerd zijn aan crimineel gedrag. Maar is het onderzoek al ver genoeg om deze kennis toe te passen in ons rechtssysteem?

In Het Dolhuys geven hoogleraar Forensische Psychiatrie prof. Arne Popma (Universiteit Leiden) en prof. Gerrit Glas, psychiater en filosoof aan de VU Amsterdam, een dubbellezing over crimineel gedrag, hersenwetenschap en communicatie met (jonge) delinquenten over de werking van hun hersenen. Aan het einde van de avond krijg je een rondleiding door Het Dolhuys.

Prijs

Regulier € 9,50
Studenten € 7,50
Museumkaart € 7,50

Tickets

Kaarten voor deze dubbellezing zijn te koop via de website.

Brein op Beeld

De filmreeks Brein op Beeld vertoont elk voor en najaar in NEMO Science Museum drie (inter)nationale bioscoopfilms over onderwerpen die de hersenen aangaan, voorzien van commentaar door experts. Brein op Beeld is een initiatief van stichting Brein in Beeld in samenwerking met NEMO Kennislink en de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen van het VUmc.

Datum

dinsdag 13 maart 2018 vanaf 19:30

Prijs

€ 9,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Het Dolhuys Schotersingel 2 2021GE, Haarlem Nederland

Contact

+31 (0)6 19 84 83 22

Organisatie