Natuurkunde in actie Workshop

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat kan je allemaal met natuurkunde doen? Maak muziek op een lichtorgel, laat water zweven op ultrasoon geluid en vind je weg door een echt laserdoolhof.

In verschillende proefjes en experimenten kom je meer te weten over natuurkunde en techniek. Van het maken van de perfecte knikkerbaan tot het bespelen van een uniek lichtorgel; deze proefjes zijn leuk en uitdagend voor jong en oud.

Faculteit Bèta via Universiteit Utrecht

Proefjes

Laserdoolhof
In het laserdoolhof probeer je om een lichtstraal naar de uitgang van een doolhof te leiden. Zet de spiegels precies op de juiste plek en help de laserstraal stukje bij beetje door de bochten in deze puzzel.

Zwevend water
Geluid kan je niet alleen horen maar soms ook voelen. Wil je weten wat de kracht van geluid is? Probeer dan zelf een druppel water te laten zweven op geluidsgolven en beschijn de druppel met laserlicht voor een bijzonder lichteffect.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 11:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Victor J. Koningsbergergebouw Budapestlaan 4a-b 3584 CD, Utrecht Nederland

Contact