Natuur in Tilburg Debat

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze serie minidebatten bekijken enkele deskundigen en raadsleden wat er de afgelopen tien jaar is gebeurd aan natuur en natuurbeleid in Tilburg. Vervolgens geven zij aan de hand van stellingen aan wat er de komende vier jaar moet verbeteren.

Het regeerakkoord, het Nationale Energieakkoord en het Brabantse Energieakkoord vragen allemaal om een lokale invulling. Wat doet Tilburg aan duurzame energie en is dat voldoende om de doelstellingen uit de genoemde akkoorden te halen?

Eerst bekijkt Toine Cooijmans van Natuurmonumenten wat er de afgelopen tien jaar is gebeurd aan natuurbeleid in Tilburg. Vervolgens mogen de (kandidaat-)raadsleden aan de hand van enkele scherpe stellingen aangeven wat er de komende vier jaar nog verbeterd kan of moet worden. De volgende politici hebben hun komst toegezegd: Mario Jacobs (GroenLinks), Hans Smolders (LST), Marti de Brouwer (CDA), Bea Mieris (PvdA), Thijs Kruiver (SP) en Freek Reffeltrath (VVD). Ook D66 zal iemand afvaardigen voor de debatten.

Hoeveel windmolens zijn er nodig en is daar voldoende plaats voor? Waar is meer mogelijk en hoe kan het beter? Hierover praten een deskundige op het gebied van lokale en regionale invulling energie-opgaven en John Kwaks, de initiatiefnemer van Spinderwind en energiefabriek 013.

De vele kringloopwinkels in Tilburg dragen bij aan de kringloopeconomie. Directeur van branchevereniging BKN en vertegenwoordigers van Tilburgse kringloopwinkels Leonie Reinders kijkt welke kansen dit de stad biedt en wat de gemeente kan bijdragen aan de transitie naar een lokale kringloopeconomie. Op weg naar zo’n circulaire economie kan nog veel meer gebeuren op het gebied van doorgeven, ruilen en repareren.

István Koller van Waterschap De Dommel komt van alles vertellen over de bouw van een nieuwe waterzuivering, de BioMakerij.

Datum

donderdag 18 januari 2018 vanaf 20:30

Prijs

€ 3,00

Locatie

Telegraafstraat 62 5038 BM, Tilburg Nederland

Contact

+31 (0)6 12 45 61 23