Mysteries of the Unseen World Filmvoorstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De grootbeeldfilm 'Mysteries of the Unseen World' neemt de kijker mee naar een ‘verborgen’ wereld. Een wereld die bestaat in de lucht die we inademen, op en in onze lichamen en alle gebeurtenissen die zich voortdurend om ons heen afspelen.

Voortdurend zijn we omringd door dingen die we niet kunnen zien omdat ze voor het blote oog te snel gaan of juist te langzaam. Of omdat ze voor ons te klein of geheel onzichtbaar zijn. Mysteries of the Unseen World, een samenwerking tussen het Omniversum en National Geographic, laat de normaal niet waarneembare wereld zien, hoewel dit zich vlak voor onze ogen afspeelt. Een wereld vol minuscule beestjes, grootse technologische ontdekkingen en vliegensvlugge situaties die normaal niet waargenomen worden omdat ze voor het blote oog te snel gaan of juist te langzaam.

Recensie

Kennislink-redacteur Roel van der Heijden heeft Mysteries of the unseen world bezocht. Lees zijn recensie voor meer informatie over deze film.

Omniversum

Thema’s

Te snel Wat gebeurt er met een regendruppel als die in het water landt? Gaat bliksem alleen van boven naar beneden of ook van beneden naar boven? Door de beelden van hogesnelheidscamera’s vertraagd af te spelen wordt antwoord gegeven op deze vragen.

Te traag Door de beelden van time-lapse fotografie versneld af te spelen zien we hoe planten naar het licht groeien en hoe schimmels en slijm naar voedsel zoeken. Wat door traagheid onzichtbaar was, kan zo wel waargenomen worden.

Te klein Een elektronenmicroscoop kan tot een miljoen keer vergroten. Zie opeens van dichtbij bizarre of juist prachtige dingen zoals het oog van een fruitvlieg, de huid van een haai, de vlo op een kat, een stengel van een tomatenplant of een eierschaal. Op de huid, in de navel en op stinkvoeten zitten miljoenen bacteriën die nu zichtbaar worden.

Onzichtbaar Hoe zou de wereld eruit zien als een mens kon zien als een röntgenapparaat? Er zijn miljoenen lichtgolven, slechts een fractie daarvan is zichtbaar voor een mens. Hoe is het om de geavanceerde ogen van een bij te kijken en zo nectar te vinden? Of zoals een mug de warmte op de menselijke huid te zien?

Doelgroep

De film is geschikt vanaf 6 jaar.

Aanvangstijden

Kijk voor alle actuele aanvangstijden op de website.

Prijs

Volwassenen € 10,75
Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 8,75
CJP € 8,75
Reductieticket tweede show Geldig voor iedere volgende film op dezelfde dag € 5,50

Datum

zaterdag 3 oktober 2015 t/m donderdag 30 juni 2016 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 10,75

Locatie

Omniversum President Kennedylaan 5 2517 JK , Den Haag Nederland

Contact

Organisatie