Muziek programmeren met Arduino Programmeer je eigen digitale muziekinstrument!

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Met een Arduino kun je eenvoudig microcontrollers maken. Je kunt er van alles mee programmeren; ontwerp bijvoorbeeld je eigen slimme en creatieve muziekinstriment.

De Arduino is een USB-programmeerboard waarmee je sensoren kan programmeren en aansturen. Tijdens deze workshop leer je de basis van de Arduino programmeertaal en ga je je favoriete muzieknummer in het apparaat programmeren. Met een klein mini speakertje kan je de verschillende tonen laten horen.

Je eigen Arduino

Voor € 25,- mag je je de Arduino en sensoren die je tijdens de workshop hebt gebruikt mee naar huis nemen. Je kunt deze na de workshop betalen op locatie.

Weekend van de Wetenschap 2017

Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober openen diverse organisaties hun deuren – bedrijven, instituten, onderzoeksinstellingen, universiteiten, musea en sterrenwachten – om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Zij organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie!

Datum

zaterdag 7 oktober 2017 van 10:00 tot 12:30

Prijs

€ 10,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Medialab Bibliotheek Eemland Eemplein 71 3812 EA, Amersfoort Nederland