Muziek en de hersenen Theatercollege door prof. dr. Erik Scherder

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In dit theatercollege laat prof. dr. Erik Scherder zien wat muziek teweegbrengt in de hersenen. Het is gewoonweg fascinerend.

Alleen al luisteren naar muziek, zeker als het emotioneert, maar natuurlijk ook zingen en het bespelen van een muziekinstrument activeren grote, deels overlappende netwerken in de hersenen.

Wat het allemaal nóg spannender maakt is dat deze netwerken nog volop in ontwikkeling zijn tot ongeveer het 25ste levensjaar. Daarbij spelen ze een superbelangrijke rol bij cognitieve functies, zoals geheugen, planning, set-shifting, controleren van impulsen, én ook bij de ontwikkeling van het empathisch vermogen! En wat dacht je van het effect van muziek op de hersenen van mensen met hersenletsel of hersenziekte, zoals de ziekte van Alzheimer.

Over de spreker

Prof. dr. Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij geeft vele lezingen door het hele land en is bij het grote publiek bekend als hoogleraar bij de Universiteit van Nederland en De Wereld Draait Door.

Prijs

1e rang € 35,-
2e rang € 31,-
3e rang € 27,50
4e rang € 17,50
Jongeren van 13 t/m 19 jaar
Last Minute
€ 10,-

Tickets

Kaarten voor dit theatercollege zijn te koop via de website.

Datum

dinsdag 13 maart 2018 van 19:30 tot 17:00

Prijs

€ 35,00

Locatie

Theater Heerlen Burgemeester van Grunsvenplein 145 6411 AS, Heerlen Nederland

Contact

+31 (0)45 571 66 07