Money, Mythen & Man-eaters Hobokenlezing door Amy Dickman

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze negende Hoboken lezing vertelt Amy Dickman over haar werk voor het Ruaha Carnivore Project. Het project heeft tot doel het aantal gedode leeuwen in het zuiden van Tanzania terug te dringen.

Amy Dickman ontwikkelde het Ruaha Carnivore Project in het zuiden van Tanzania in 2009, een van de belangrijkste gebieden in de wereld voor leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Dit afgelegen landschap werd jarenlang grotendeels genegeerd door onderzoekers. Het gebied heeft echter het hoogste percentage door de bevolking gedode leeuwen in Oost-Afrika. Dickman en haar Tanzaniaanse team onderzoeken de ecologie van deze vitale leeuwenpopulaties en werken aan het behoud van de populaties en vermindering van mens-leeuw conflicten.

Het project richt zich op het verminderen van leeuwenaanvallen op vee, het informeren van lokale gemeenschappen over de voordelen van de aanwezigheid van leeuwen en de opleiding van de volgende generatie natuurbeschermers. Het is een uitdagend streven geweest, gezien de afgelegen ligging en de aanvankelijke vijandigheid van de geheimzinnige en weinig bekende Barabaig stam, verantwoordelijk voor de meeste leeuwendoden. Tijdens deze lezing bespreekt Dickman het belang van dit project, de moeilijkheden van het werken in een gebied waar hekserij en mythologie grote invloed hebben en de successen die voortkomen uit dit werk.

Programma

18:00 uur Natuurhistorisch museum open voor een drankje
19:00 uur Opening auditorium in Kunsthal voor de lezing
19:30 uur Welkomswoord door Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum
19:50 uur Introductie van de spreker
20:00 uur Hoboken lezing door Amy Dickman
21:00 uur Muzikaal intermezzo
21:20 uur Q&A onder moderatie van Maarten Keulemans
21:30 uur Wandeling terug naar het museum, receptie
22:30 uur Einde programma

De lezing zelf vindt plaats in de Kunsthal Rotterdam, tegenover het museum.

Tickets

Tickets voor deze lezing zijn te koop via de website

Datum

woensdag 11 december 2019 van 18:00 tot 22:30

Prijs

€ 12,50

Locatie

Westzeedijk 345 3015 AA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 436 42 22