Moderne tijdsbeleving onderzocht Debat

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat is de spanningsboog van de moderne mens? Is langetermijnplanning nog van deze tijd? Tijdens deze activiteit gaan Jan Timmerman en Maarten Vanhee in gesprek met het publiek over tijdsbeleving, haast en tijdelijkheid.

In het werk, maar ook in het privé-leven richt de mens zich tegenwoordig op de korte termijn. ‘Niets is gemaakt om te blijven duren’ lijkt wel het motto van de 21e eeuw. Weinig werknemers blijven hun hele loopbaan bij dezelfde werkgever werken. Huwelijken en relaties zijn vaak niet meer een heel leven beschoren. “De flexmens hopt tussen jobs, slaapkamers en projecten”, schreef De Standaard afgelopen september. Welke oorzaken zijn daarvoor aan te duiden?

Het lijkt wel of er nog nooit zo weinig tijd is geweest. Is de moderne mens al te zeer op vrijheid gesteld of legt het nieuwe werken en de huidige maatschappelijke gewoonten en instituties de korte termijn op? Is duurzaamheid niet zozeer een ecologisch, maar veeleer een psychologisch en sociologisch probleem? En wat zijn de gevolgen van dit alles voor onze slaapgewoonten?

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit kan via de website.

Datum

maandag 22 januari 2018 van 17:00 tot 18:30

Prijs

Gratis

Locatie

Wandelweg 11 8500, Kortrijk België

Contact

+32 (0)56 26 06 00