Mode en kleding Educatief programma voor klas 2 t/m 4 VMBO

Educatief programma voor klas 2 t/m 4 van het VMBO en 1 HAVO/VWO, waarin de leerlingen de ontwikkeling van mode en kleding door de eeuwen heen ontdekken.

Dit is een educatief programma voor het voortgezet onderwijs. Bekijk de overzichtspagina van het Limburgs Museum voor alle regulier toegankelijke activiteiten.

Tijdens een fotopresentatie zien de leerlingen in het kort de ontwikkeling van kleding door de eeuwen heen. De Romeinen hadden de toga, de hippies de minirok en tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een spijkerbroek in de kast. Daarna gaan de leerlingen in groepjes van twee op zoek naar inspiratie en informatie. Vervolgens ontwerpen en maken ze zelf een hoofddeksel naar aanleiding van één specifieke kledingstijl. Aan het einde van deze workshop presenteren de leerlingen hun creatie.

In het tweede uur volgt de gezamenlijke rondgang. Leerlingen vertellen elkaar over kleding van vroeger en nu. Ze ontdekken terugkerende trends: ‘Waren mijn schoenen dertig jaar geleden ook mode?’

Leerdoelen

  • De leerlingen maken kennis met thema’s binnen de kostuumgeschiedenis en bijbehorende kleding.
  • De leerlingen herkennen overeenkomsten tussen kleding van vroeger en nu.
  • De leerlingen bereiden in groepjes een korte presentatie voor.

Prijs

Per leerling € 2,50
Museumles € 45,-
Begeleiders Gratis

Inschrijven

Dit programma is geschikt voor maximaal 25 leerlingen uit klas 2 t/m 4 van het VMBO en 1 HAVO/VWO. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website.

Datum

vanaf maandag 8 december 2014 van 9:00 tot 17:00

Prijs

€ 45,00

Locatie

Keulsepoort 5 5911 BX, Venlo Nederland

Contact

+31 (0)77 352 21 12

Organisatie